23 augustus 2008

Drifting and Tilting - de songs of Scott Walker live

Vorige week vrijdag hoorde ik niets omdat mijn oor verstopt zat. Niet verstopt in de zin dat ik mijn oor nergens kon vinden, maar in de zin dat de gehoorgang geblokkeerd werd door iets niet-lichaam eigen. Al is dat laatste niet helemaal een waarheid, de blokkerende substantie was wel door mijn lichaam geproduceerd maar aangezien het net zoveel nut heeft als recentste uitgave aan de Star Wars-boom kan ik het best als niet-lichaam eigen beschouwen. Tenslotte moet het eruit, volgens mij en volgens mijn lichaam. Vandaar dat het nogal vervelend was dat ik door deze hele substantie een groot deel van mijn gehoor kwijt geraakt was. Ik heb het idee dat ik veel gemist heb in de dagen dat ik last had van een verstopt oor.

Toch heb ik iets gevonden waar ik nu wel vroeg bij ben en ook heerlijk naar kan gaan luisteren aangezien mijn oren weer volledig functioneel zijn. Alleen is het enige probleem dat ik op dit moment ervaar in het luisteren zal zijn de afstand die ik zal moeten afleggen om het hele fenomeen te gaan luisteren. Maar laat ik niet verder in raadselen spreken, ik las net op het grote wereldwijde web dat Scott Walker zijn medewerking verleend heeft aan het op de planken brengen van zijn twee laatste (geniale) albums Tilt en The Drift onder de naam Drifting and Tilting. Zelfs het feit dat Scott Walker alleen als producer aan het hele project verbonden is en zelf geen moment het podium op zal klimmen om zijn teksten zelf te zingen kan mij niet zoveel boeien. Scott Walkers muziek zonder Scott Walker is al interessant genoeg om drie keer klaar te komen in verschillende outfits. Daarbij gaat het hier wel om de band van Scott Walker die het podium bekleed dus is er genoeg authenticiteit om het vreselijk interessant te maken. Ik zou heel graag weten hoe de albums Tilt en The Drift in een live-setting klinken, alleen zie ik het niet zo zitten om naar London af te reizen.

Vooral niet omdat er gesproken word van Wereld Première van Scott Walker's Drifting and Tilting, wat in mijn ogen betekend dat ze de optredens elders nog gaan herhalen. Iets waar ik namelijk heel erg op ga zitten hopen. Vooral het idee dat iemand Drifting and Tilting naar Nederland gaat halen zie ik heel erg zitten, maar ik ben bang dat dit nooit zal gebeuren. Heel erg waarschijnlijk zijn deze drie optredens het enige en allerlaatste dat we ooit van Scott Walker live kunnen zien. De enige mogelijkheid om nog een glimp op te vangen van de genialiteit van de goede man terwijl ze zijn muziek live spelen. Het geeft een mens wel heel erg te denken. Wat te doen? Moet ik nu de gok nemen en afwachten tot er misschien meer optredens van Drifting and Tilting aangekondigd gaan worden of toch maar eieren voor mijn geld kiezen door een kaartje te komen om de show in London te gaan bekijken. Al kan ik natuurlijk ook gewoon besluiten om er helemaal niet heen te gaan, maar daarmee verspeel ik geheel de kans om iets geniaal en volslagen uniek op een podium te zien. Soms zijn de keuzes die we moeten maken geheel niet makkelijk, vooral niet nadat je een half weekend semi-doof door de wereld gegaan ben en überhaupt geen muziek kon beluisteren. Niet op een normale manier tenminste.

Geen opmerkingen: