29 april 2009

Schaamteloze internetz-zelfpromotie

Zoals we allemaal wel weten is het internetz een van de grootste bergen onzin die er bestaat, alleen de televisie zelf gaat nog veel verder in de onzinnigheid omdat je daarbij alleen maar mag kijken. Enige vorm van invloed is niet op de buis uit te oefenen, dan is het internetz nog een beetje interessanter omdat je daar invloed kan uitoefenen. Maar goed, dat neemt niet weg dat het een grote berg onzin blijft met allerlei onzinnige dingen op op te doen. Bloggen bijvoorbeeld, maar daar kom ik ooit nog wel een keer op terug. Weest gerust, ik kom er echt een keer op terug.

Maar naast het bloggen wat ik wekelijks wel een keer of wat doe heb ik ook maar een Twitter-account aangemaakt. Waarom? Simpel, er is werkelijk niets stompzinniger dan de mogelijk hebben om elk moment van de dag een zin van honderdveertig letters te typen om mensen mee te vermaken. Of eigenlijk is het bedoeld als een mogelijkheid om iedereen in je omgeving en ver daarbuiten te laten weten wat je aan het doen bent op elk moment van de dag, maar eerlijk gezegd heb ik niet eens woorden voor de volledige loosheid hiervan. Ik kan dat dan ook niet en om die reden gebruik ik twitter om zinnen neer te schrijven. Zinnen die verschijnen in mijn hoofd als ik de mogelijkheid om honderdveertig letters neer te typen zie.

Uiteraard volg ik ook weer mensen op twitter, want dat is dan weer leuk en het geeft wel eens inspiratie tot het schrijven van dingen die ik nooit aan anderen laat lezen. Zo had ik vandaag opeens veel inspiratie tot het schrijven van zinnen en teksten tot ik opeens mijn naam bij een ander zag staan. Een oproep zag ik. Dit zag ik, want schaamteloos mijzelf promoten ben ik natuurlijk ook goed in. Hier is derhalve een plaatje:



Nu kan ik mevrouw Krause natuurlijk geen ongelijk geven, behalve de "aantijging" dat ik aan de LSD of iets dergelijk zou zitten. Dat is natuurlijk absoluut niet zo, drugs gebruiken is iets van het verleden en ik heb geen middelen nodig om teksten uit mijn hoofd te lepelen. Maar dat weet niet iedereen en dat is ook geheel niet nodig. Sommige dingen hou ik liever gewoon geheim. Ik ben het derhalve met mevrouw Krause eens dat iedereen mij zou moeten volgen. Niet alleen is het interessant, het kan ook nog eens leerzaam zijn als je tussen de regels door weet te lezen. Al is dat laatste wel weer moeilijk met iets als twitter omdat het maar honderdveertig letters zijn die de zinnen moeten vormen. Dat laat niet veel ruimte om tussendoor te lezen, maar een beetje vent weet hier wel raad mee en zorgt voor genoeg ruimte om zich heen. Haar heen mag natuurlijk ook.

Tot zover mijn schaamteloze zelfpromotie. Ik ga weer over tot de orde van de dag en mijzelf klaar maken voor de Koninginnedag van morgen. Misschien dat ik daar nog met wat stokken zal zwaaien om de menigte te vermaken, maar dat is van latere zorg. Ik ga eten koken.

Geen opmerkingen: