18 mei 2008

Terwijl ik net onder de douche mijn kont aan het scheren was bleek ik nog verder na te denken over mijn vorige post. Laat ik eerst voorop stellen dat nadenken terwijl je je kont aan het scheren bent absoluut niet aan te raden is. Je zit namelijk met vreselijk scherpe mesjes bij flink edele delen en daar wil je die mesjes weer net niet in hebben. Een snee in je kringspier is zo gemaakt en hoewel ik het nog nooit meegemaakt heb lijkt het mij geen pretje. Daarbij zijn een stel aambeien met een scherp voorwerp ook zo opengeprikt waarna je fijn een dag met maandverband in de broek mag lopen. Hierbij niet vergeten dat ik een man ben, geen maandverband in huis heb om precies die reden en het dan met handdoeken moet gaan doen. En laat ik nu net de trotse bezitter zijn van alleen witte handdoeken dus wil ik daar niet liever op "doodbloeden." Als je dat wil doen kan je beter gebruik maken van roestbruine handdoeken, maar waarom dat zo is mag je zelf een keer gaan uitzoeken. In ieder geval is het niet aan te raden om te gaan nadenken terwijl je je kont aan het scheren bent. Hou daar maar geheel je aandacht bij, dan heb je ook geen mesjes in plaatsen waar ze niet horen.

Maar ik dacht weer na onder deze dankbare taak en gelukkig ging het goed. Geen sneden op plaatsen waar ze niet horen. Alleen een snede in het midden, maar die zat er altijd al en was precies het onderwerp wat hoognodig eens geschoren moest worden. Wassen deed ik tenslotte toch elke dag al. Ik dacht dus na, ik dacht na over De Bond Tegen Vloeken. Vooral over het feit dat het werkelijk een stel idioten zijn. Iets wat ik uiteraard allang wist, maar dat ze het zelf zo duidelijk zouden laten zien was mij ook nog niet bekend. In mijn vorige post had ik het over een verborgen boodschap in een K3-nummer dat onder andere een "Godverdomme" bevatte. Daar hadden zij, de Bond, een klacht over ontvangen en zonder ook maar verder na te denken gaan ze deze klacht neerleggen bij de makers van dat nummer.

Denken ze dan werkelijk niet goed na? Laten we voorop stellen dat het hier om een pure toevalligheid gaat en niet met opzet in het nummer geplaatst is. Ik kan me überhaupt niet voorstellen dat het expres gedaan is, dus is het werkelijk en alleen toeval en daarbij is het nog een verborgen tekst ook. Maar waarom zou je in Godensnaam jezelf druk gaan maken om een woord dat je alleen kan horen als je het nummer achterstevoren afspeelt en zeer waarschijnlijk door een pure toevalligheid ontstaan is? Elke zichzelf respecterende organisatie zou deze klacht gewoon naast zich neerleggen omdat er totaal geen eer aan te behalen is en jezelf alleen maar verder voor joker zet, maar niet De Bond Tegen Vloeken. Nee, zij nemen de klacht zo serieus dat ze het zelfs op hun website durven te zetten. Alsof het om een daadwerkelijk fenomeen gaat, over iets dat werkelijk waar is en dat uiteraard gelijk bestreden moet worden.

Nu is De Bond Tegen Vloeken toch al een organisatie die nergens op gebaseerd is en eigenlijk geheel tegen de grondwettelijke vrijheid van meningsuiting in gaat, maar met deze onzin hebben ze hun bestaansrecht helemaal opgegeven. Elke idioot die niet tegen het gebruik van een woord kan is al iemand die beter zijn mond kan gaan houden of nog beter gewoon zichzelf opsluiten in een verduisterde kamer met alleen een bijbel of koran. Maar als die idioot zich nog druk gaat maken over een woord dat te horen is door de menselijke eigenschap om van een chaotisch iets een duidelijk patroon (zoals een woord) te maken geeft zijn hele bestaansrecht op en mag als een Godsdienstwaanzinnige beschouwd worden met de daarbij behorende behandeling in een psychiatrische inrichting. Ergens kan ik me nu ook indenken dat de mensen achter De Bond Tegen Vloeken überhaupt al weinig nadenken, dus zullen zij zonder enig probleem de kont kunnen scheren. Zullen ze wel niet doen, want dat zal ook wel niet mogen van de mensen en voorgangers die ze zo blindelings volgen. Ik ben in ieder geval blij dat ik er zonder velscheuringen afgekomen ben. Volgende keer doe ik het weer zonder erover na te denken.

Geen opmerkingen: