21 september 2008

Een mindere smaak van koffie

Mijn koffie smaakt de laatste tijd niet echt geweldig. Enkele weken geleden was ik uit pure ellende van merk veranderd omdat mijn eigenste gewone merk (Kannis & Gunnink) voor de verandering een keer op was. Nu is het meestal op als het in de aanbieding is, maar heel vaak ben ik dan degene die het laatste pak uit de schappen pakt. Die keer was ik net te laat of heel veel te laat. In ieder geval was de koffie van mijn vaste gebruikelijke merk geheel op en moest ik overstappen op een ander merk. Toevallig ook nog een goedkoper merk omdat ik gewoon het doodnormale huismerk uit het schap trok, bij gebrek aan beter overigens. Daarna heb ik het nog een paar keer gekocht ondanks dat mijn vaste merk wel in de schappen stond, maar uiteindelijk ging ik toch weer terug. Puur uit gewoonte eigenlijk. Toch bleef ik af en toe gewoon uit baldadigheid het huismerk kopen en nu smaakt mijn koffie mij niet meer.

Het enige probleem is dat ik niet weet welk merk koffie ik nu in huis heb. Ik heb de laatste tijd weer veelvuldig mijn vaste merk gekocht, maar weet dat ik ook een paar keer het huismerk binnengehaald heb. Als ik nu eens de pakken bewaarde waar de koffie in gezeten heeft kon ik nog nakijken welke koffie ik nu aan het drinken ben, maar ik gooi het altijd in een speciaal koffieblik. Volgens mij doet iedereen dat, de koffie uit het pak overgooien in een blik omdat het zo aangeleerd word bij je opvoeding. Ik weet het niet, in ieder geval doe ik het wel. En nu weet ik niet welke koffie ik aan het drinken ben en welke mij dus niet meer smaakt. Ik ben genoodzaakt de proef op de som te nemen en beide merken gewoon uit te gaan testen. Niet dat ik het heel erg zal vinden, maar wanneer ik er achter ben moet ik die minder-smakende koffie wel tot op de bodem opdrinken. Dat zal ik toch wel overleven?

Op een vrolijkere noot ben ik met mijn kunstenaars-site door naar de ballotage-commissie. In de zin dat de helpdesk van de site mijn werken goedgekeurd heeft in de zin dat ze er goed gesneden uitzien en alles er recht opstaat. Nu moet ik nog officieel goedgekeurd worden om mee genomen te kunnen worden in de overzichten van kunstenaars die door hen vertegenwoordigd worden. Ik hoop maar dat ze mijn eigenwijze manier van mijzelf introduceren willen aanvaarden, want ik heb er een hekel aan om van die standaard teksten neer te schrijven. Overigens heb ik weer wat nieuwe werken toegevoegd die volgens mij nog nooit in de openbaarheid zijn geweest (voor als je nieuwsgierig bent) Het zijn natuurlijk wel hele oude werken, want iets echt nieuws waar ik volledig achter wil staan heb ik nog niet gedigitaliseerd. Daarbij heb ik nog alleen kleine werken erop staan omdat ik die makkelijk kan inscannen. De grotere werken zullen moeten wachten tot ik eindelijk een digitale camera in mijn handen mag houden en ze mooi op de gevoelige plaat kan zetten. In ieder geval ga ik nu weer in afwachting op de dingen die komen gaan en hoop ik door de ballotage-commissie goedgekeurd te worden. Laat ik het wachten vergemakkelijken met nog een bak koffie, ook al smaakt het me niet.

Geen opmerkingen: