14 augustus 2008

De witte broek: een modeflater

Juist. Het weer is plotsklaps uitstekend te noemen. Hele dagen zitten we opgescheept met regen, harde wind en andere ellendige weersomstandigheden, maar pas op de dag dat het allemaal niet meer uitmaakt komen de Weergoden met mooi weer en een lekker zonnetje. Blijkbaar heb ik (weer) iets gedaan om ze te vertoornen, al heb ik werkelijk geen idee wat ik gedaan zou kunnen hebben. Op zich maakt het ook niet uit, het is al erg genoeg dat het weer mooi weer is. Ik durf er een bak koffie om te verwedden dat er weer massa's vrouwen in witte broeken buiten rondlopen. Vrouwen gekleed in het meest lelijke kledingstuk dat ooit uitgevonden is. Dat iemand graag een broek draagt is nog heel goed te begrijpen. Zelf draag ik ook veelvuldig broeken, met een broek is ook niets mis. Maar degene die ooit besloten heeft om broeken van witte stof te maken heeft werkelijk met een vlaag van verstandsverbijstering te maken gehad. Waarschijnlijk is het ontwerp ooit geheel per ongeluk ontstaan doordat een of andere demente bejaarden de ontwerpen met vieze vingertjes bezoedeld had. Iets in die geest in ieder geval, geen normaal-denkend mens zal het ooit in het hoofd halen om een witte broek te gaan maken.

Helaas genoeg zijn ze toch ooit ontstaan en in de winkels terecht gekomen. Nu bestaat het fenomeen "witte broek" toch al een flink aantal jaar, heel veel jaren zelfs. Om nog een schuldige aan te gaan wijzen is komt neer op het serveren van een bedorven mosterd na de maaltijd. Niet nuttig derhalve en op zich is het ook geheel niet erg dat die dingen in de winkel liggen. Zo lang ze maar in de winkel blijven liggen. Alleen gebeurt dit niet. Op de een of andere diepduistere reden is de witte broek in de mode geraakt. Tegenwoordig zie je massa's vrouwen rondlopen met in witte stof gehulde benen. Vreselijke dingen die door moeten gaan voor een broek maar niet meer is dan een strook ongekleurde stof in broekvorm. Het ergste van die dingen is nog wel de doorschijnendheid van die dingen. Al wil ik wel toevoegen dat er met doorschijnende kleding op zich niets mis is, maar als die kleding wit is komt er een heel ander fenomeen om de hoek kijken. Mensen die witte kleding, en met name witte broeken, dragen hebben geen idee dat alles te zien is. Maar dat is nog steeds niet het ergste. Er kleeft een nog veel vreselijkere eigenschap aan de witte broek, naast dat het er gewoon niet uitziet. Het is zelfs zo erg dat ik er verder niets over kwijt wil. Je zou er zowat een Post-Traumatische Stressstoornis van oplopen, zo vreselijk is het.

En dan zag ik pasgeleden ook nog mannen rondlopen in een witte broek. Hiermee werd schrikbeeld op schrikbeeld bevestigd. Iets erger als een man in een witte broek kan ik niet indenken. De meest bruut, botte en engste horrorfilm kan niet tippen aan het beeld van een man in een witte broek. Alleen een man in een witte broek en een roze poloshirt is een wreder beeld. Dat zou echt reden genoeg zijn om je ogen te willen uit steken. Eigenlijk is een man in een roze shirt (polo, overhemd of gewoon shirt) net zo erg dan een vrouw in een witte broek, maar om een geheel andere reden: Roze is gewoon lelijk. Roze bij vrouwen is net zo lelijk, maar bij mannen nog veel meer. Punt. Hopelijk besluiten de Weergoden om snel weer met kouder en minder weer te komen, dan zijn die witte broeken tenminste weer uit het straatbeeld verdwenen.

Geen opmerkingen: