5 augustus 2008

Wakker geworden in de nacht

Midden in de nacht werd ik opeens wakker vanwege een knallende pijn in mijn hoofd. Normaal gesproken zou ik hier niet veel waarde aan hechten, maar wanneer ik er wakker van word moet er toch meer aan de hand zijn. Nu was de hoofdpijn niet het enige waar ik op dat moment last van had, ook een gevoel van brandend maagzuur doorkliefde mijn lichaam. Vooral de maagstreek ondervond hier last van. Het was een waar feest. Midden in de nacht wakker worden en daarna wakker liggen door lichamelijke narigheid.

Het duurde niet lang voordat ik besloot het brandende maagzuur te bestrijden met enkele slokken water. Ik had de goede hoop dat het hiermee zou oplossen of in ieder geval een stuk zou helpen in het verlichten van het ongemak. In het donker strompelde ik uit bed en liep naar de badkamer. Daar heb ik altijd een beker staan, niet omdat ik 's nachts vaak de behoefte heb om iets te drinken maar speciaal voor mijn telgen die wel héél vaak 's nachts wat willen drinken. Met behulp van die beker kunnen ze het zelf pakken en hoeven ze hun vader niet te storen in zijn welverdiende nachtrust. Ik was blij dat die beker er stond. Eerlijk gezegd moest ik er niet aan denken om voorover te buigen om mijn mond aan een waterstraal te zetten. Elke beweging met mijn hoofd leverde een nog pijnlijker gevoel op dan ik al had. Net alsof er een gloeiend hete bowlingbal door mijn hoofd gerold werd die met elke beweging hard tegen de kant gesmeten werd. Ik hield liever mijn hoofd stil en rechtop. Twee slokken nam ik, twee slokken water om de branderigheid uit mijn maag en slokdarm te nemen. Het hielp.

Eigenlijk had ik nog voordat ik de slaapkamerdeur opende besloten om ook nog even te urineren. Even de blaas ledigen omdat ik het al helemaal voor mij zag dat ik over een uur weer wakker zou worden omdat mijn blaas gevuld was. Op dat moment had ik totaal nog geen aandrang, maar wist dat deze niet lang op zich zou gaan wachten. Ik had nog goede hoop om in slaap te vallen ondanks de splijtende hoofdpijn, dus kon ik maar beter zorgen dat de rest van de nacht ongestoord doorgebracht kon worden. Er was alleen één probleem. Ik heb maar één WC en deze bevind zich niet op de verdieping waar mijn slaapkamer gevestigd is. In mijn badkamer is geen WC te bekennen, alleen een douche, een spiegel en een wastafel. Dat ik hierbij het plankje met badkamerspullen buiten de opsomming laat mag duidelijk zijn, die zijn 's nachts niet interessant genoeg om aan te denken. Maar nu stond ik in de badkamer, twee slokken water in mijn maag en een vagelijk idee dat ik moest urineren. Met een gloeiende pijn in het hoofd nam ik een hele drastische beslissing. Ik kon niet naar beneden gaan om te urineren. Een andere oplossing moest gevonden worden en die vond ik ook. Gelukkig vond ik die, want ik had echt enkele uren na het water weer wakker geworden.

Terug in bed kwam het brandende maagzuur weer net zo hard terug. Het water had niets geholpen, sterker nog het had de boel alleen maar verergerd doordat ik last kreeg van oprispingen die weigerde te komen. Met elke slik die ik nam om het gevoel te verlichten maakte ik het nog erger. Het brandende maagzuur werd een opgeblazen gevoel van brandend maagzuur. Het werd zo erg dat het zelfs mijn hoofdpijn wist te overschaduwen, iets waar ik op dat moment weer erg blij mee was. Alleen kon ik nu weer niet slapen doordat ik een vreselijke pijn in de maag had en ik wist dat er op de achtergrond een pijn in mijn hoofd lag te sluimeren. Ik keek op de klok. Zeven over vijf, veel te vroeg om op te staan en te laat om nog wakker te liggen. Het zou een hels nachtje worden. Tenminste dat dacht ik tot mijn maag besloot de overtollige lucht te laten gaan en ik ondanks de hoofdpijn toch in slaap leek te vallen. De wekker kwam gelukkig niet veel te vroeg, al werd ik niet uitgerust wakker. In tegendeel juist, ik werd wakker en alles begon opnieuw maar zonder de lichamelijke ongemakken.

Geen opmerkingen: