18 juni 2006

De herrijzenis van Andre Hazes

We schrijven drieëntwintig september tweeduizend-en-vier, het land wordt getroffen door het nieuws dat de Grootste Volkszanger naast Johnny Jordaan dood gevonden is. Hij is overleden aan een hartstilstand in een Woerden's Ziekenhuis. Rachel Hazes en zijn kinderen zijn ontroostbaar, het land verkeerd in diepe rouw en vier dagen na zijn dood mag en kan het land afscheid nemen van Andre Hazes in de Amsterdamse ArenA. Hij ligt gedurende een avondvullend afscheidconcert van Nederlandse Volkszangers en andere helden opgebaard op de middenstip. De gelegenheid wordt live uitgezonden over de Nederlandse televisie, het is een aangrijpend moment in de geschiedenis van ons kleine landje. Op één dag zijn we allemaal fan van de man die ons liederen als "De Vlieger" bracht. Die ons liet meebrullen op "n Beetje Verliefd" en "Zeg maar niets meer". De enige zanger die Nederland liet huilen met de tekst van "De Glimlach van een Kind" Hij was dood en zou nooit meer zijn stem kunnen laten horen. De geldmachine was dichtgedraaid.


Tenminste dat is wat wij allemaal moesten denken. Maar een geheim plot betreffende Andre Hazes is nu boven komen draaien. Er zijn geruchten de wereld in gekomen dat Andre Hazes helemaal niet dood is. Zijn vrouw Rachel Hazes wilde niet scheiden van zijn inkomsten, ze was het wel zat dat Andre Hazes in een constante alcoholische roes verkeerde en haar slecht behandelde maar van zijn geld hield ze het meeste. Toen haar het woord "Scheiden" voor de voeten werd geworpen zag ze opeens haar rijke leventje ineen storten. Misschien zou ze een royale alimentatie kunnen ontfrutselen, maar het zou nooit worden als de momenten die ze met Andre door zou brengen. Ze zou haar leventje vaarwel moeten zeggen en buiten dat zouden haar kinderen ook in één klap vaderloos worden. De geschiedenis van Andre Hazes had dit al meerdere malen laten zien en Rachel Hazes had hier weinig zin in. Ze bedacht een plan, een heel sluw plan.

Iedereen wist dat Andre Hazes een liefhebbertje van bier was. Bier in grote hoeveelheden en het liefste elke dag, meerdere keren op een dag. Wat is dan makkelijker dan zo'n iemand dood laten verklaren door een gerenommeerd ziekenhuis. Een ziekenhuis waar mevrouw Hazes toevallig wat exclusieve dokters kende door bezoekjes die ze daar wel eens aflegde (hier wil ik verder niet op ingaan omdat het alleen afleidt van het dubieuze verhaal wat ik je hier voorschotel) Na maanden plannen was het eindelijk zover. Andre Hazes werd onder valse voorwendselen opgenomen in het ziekenhuis. Helaas genoeg is het niet gelukt om te kunnen achterhalen wat die voorwendselen geweest zijn aangezien deze doofpot veel dieper is dan deze lijkt, maar Andre Hazes kwam in het ziekenhuis terecht. Na slechts enkele dagen hier verbleven te zijn na wat verluidt een ziekbed na een hartinfarct was, overleed Andre Hazes op drieëntwintig september. Rachel was zogenaamd ontroostbaar terwijl in alle geheim Andre Hazes naar huis vervoerd werd in gedrogeerde toestand. Nu vraag ik me nog steeds af wat Rachel Hazes haar kinderen heeft verteld op dat moment, maar gezien de gehele situatie verwacht ik dat ze tegenover hen er nooit een geheim van gemaakt heeft dat ze hun vader publieke liet "sterven". Daar lijkt het in ieder geval wel op.

In één klap werd Rachel Hazes en haar kinderen erfgenaam van het Andre Hazes-fortuin en de gehele nalatenschap betreffende het oeuvre van Hazes. Opeens kon ze bezitten over alle royalty’s die jaarlijks het Hazes-gebouw binnenstroomde en opgingen aan de dagelijkse dingen van het gezin Hazes. Maar het mooiste van alles was dat ze Andre Hazes gewoon nog in leven hield, gevangen in har kelder. Nu woont de goede man daar prinsheerlijk aangezien ze naast het uitbroeden van dubieuze plannen het niet over haar hart kon verkrijgen om de man van wie ze het rijke leven geërfd had op water en brood te zetten. Maar gevangen is gevangen, Rachel mag dan hem goed behandelen zijn geld ziet hij nooit meer terug. Hij mag blij zijn als hij één krat bier in de week krijgt, al is dit natuurlijk pure speculatie aangezien ik geen inzage in het uitgavenpatroon van Rachel Hazes kan krijgen.

Maar nu was Andre Hazes publiekelijk "dood", er moest toch een constante stroom van geld binnen blijven komen en dat was precies de reden dat Rachel Hazes hem in leven heeft gehouden. De enige man die een constante stroom geld kon klaarspelen was de levenszanger zelf, zij kon dat niet en zijn royalty’s zouden op een gegeven moment ook langzaam opdrogen tot een langzaam stromende bron. Rachel wilde meer, ze wilde veel meer. Door hem in leven te houden in de kelder, zogenaamd dood kan ze nog steeds over zijn stem beschikken. Hij kan nog steeds al zijn oude liederen herinzingen waarna zij naar de platen maatschappij kan gaan om een nieuwe verzamelceedee uit te laten geven. Inmiddels is ze zelfs zo ver gegaan om een nummer van Andre Hazes te laten verknippen door de rapper Ali B. Een nummer dat perfect inspeelt op de hedendaagse wereldkampioenschappen voetballen waar de Oranjegekte weer hoge ogen scoort in de rest van de wereld. "Wij houden van Oranje" van Ali B. met Andre Hazes is geheel in de kelder van Huize Hazes opgenomen en hiermee is Rachel in de fout aan het gaan. Het nummer opnieuw laten inzingen door Andre is tot daaraan toe, maar inmiddels is ze zo vreselijk op de inkomsten van zijn muziek belust dat ze fouten begint te maken. Een fout die met het schrijven van dit stuk angstvallend duidelijk begint te worden.

Maar mevrouw Rachel Hazes is ook niet voor één gat te vangen. Ze weet heus dat ze Andre Hazes niet tot zijn daadwerkelijke dood in de kelder kan laten wonen. Op een gegeven moment zal ze willen verhuizen of komt iemand achter haar vreselijke geheim en zal ze moeten boeten voor haar daad. Inmiddels is ze bezig met een reïncarnatie van Andre Hazes, het begon al een tijdje geleden met de zogenaamde Andre-kikker waarbij ze beweerde dat Andre Hazes als kikker bij haar teruggekeerd was. De alom hysterische mediagekte om deze beweringen gaf natuurlijk aanleiding voor veel speculatie en grappen, maar hoe vaak mensen ook beweerde dat ze de kikker gekust had Andre Hazes werd het niet. Dit was natuurlijk ook niet de opzet van Rachel Hazes, Nederland mag dan geloven in God (en haar) sprookjes gaan er niet meer in. Neen, Rachel Hazes is bezig Nederland voor te bereiden op de wederopstanding van Andre Hazes waarmee hij, in haar ogen, populairder kan worden dat Jezus Christus. Hiermee hoopt ze natuurlijk dat zijn inkomsten hierdoor expansioneel zullen toenemen en als ze er inderdaad in slaagt om het te laten herrijzen, zal dat ook gebeuren. Maar ik weet beter, ik weet van het dubieuze plan van Rachel Hazes. Ik weet dat Andre Hazes niet dood is en eerlijk gezegd hoop ik dat hij vredig in die kelder sterft om Rachel van haar inkomsten af te snijden. Ik hoop dat van harte.

10 opmerkingen:

Anoniem zei

Tja, of dit verhaal waar is, weet ik niet. Maar dat ze de hand heeft gehad in de dood van Andre lijkt erg goed mogelijk. In het verleden zijn moeder en dochter al vaker bij dergelijke praktijken betrokken geweest. Omdathet bewijsmateriaal verbrand is en weggeschoten cq gegooid zullen we het waarschijnmlijk nooit zeker weten. Maar Rachel stinkt, das zeker!

Anoniem zei

Nou ik geloof wel dat die fam, van Galen de hand erin hebben dat Dre (is overleden??) ze heeft eerder samen met haar moeder mensen gedrugeerd, dus wellicht klopt dit verhaal en zit Dre idd ergens opgesloten, dan hoop ik van ganse harte dat ze hem vinden en dat we haar en die moeder stenigen. Want ben het met de vorige comentaar gever eens: die hele fam, van Rachel stinkt, naar de hel moeten ze.

Anoniem zei

Sjesus wat is dit voor iets!!Denken jullie nu werkelijk dat dit de waarheid is?Spotten met iemand zeer leuk is dat he.In een kelder,mensen laat jullie nakijken zeg.Nog even dan krijg je hetzelfde als elvis.."elvis leeft"

Godpipo zei

Ik zeg niet dat het waar is, maar ik zeg ook niet dat het niet waar is. Het zijn slecht geruchten die ik uit betrouwbare bron vernomen heb. Dat hier meer aan de hand is dan het oog doet ontmoeten durf ik wel te zeggen, het is absoluut geen spotten met de nalatenschap van Andre Hazes.

Eerlijk gezegd heb ik helemaal niets met de goede man en nooit gehad, maar ik wilde dit niet voor mezelf houden. Dat is alles.

Anoniem zei

Ach, moeder en dochter hebben ook pogingen gedaan om Ellen, zijn toenmalige vrouw, te vergiftigen. Dat is in kringen rond André bekend. Het zou me niets verbazen als ze Dré ook een handje geholpen hebben....

Anoniem zei

hallo zijn jullie wel goed bij verstand laat jullie eens nakijken he ik snap goed dat jullie niet over het verlies heen kunnen van andre maar om daarbij ook andere mensen mee de dieperik in sturen snap ik niet al eens gedacht aan rachel nee dat doen jullie niet uit pure jaloezie of idialisme naar andre toe als jullie andre zo eren denk dan aan diegene die hij lief had zijn kids en ja hoor of jullie het nu willen of niet ook rachel hoort daar bij en haar familie groetjes rachel hazes fansite

Anoniem zei

Inderdaad we moeten denken aan andre's kinderen maar laat rachel dan ook onthouden dat hij er niet twee maar 4 had en dat ze eens moet ophouden met het zwartmaken van de exen van andre. Alsof zij zo'n engeltje was pffff... Inderdaad de aanslag op Ellen zal niemand vergeten en dat zei op haar 13 door haar ouders als hoer werd uitgezonden naar hun grote idool dat wordt in haar boek nergens genoemt. Ik weet niet of ze iets te maken heeft met zijn snelle dood maar zou er niet mijn handen voor in het vuur durven te steken.

Anoniem zei

Nou Ik Geloof echt wel dat die zgn heilige weduwe met haar nog gekkere Moeder van haar een handje geholpen hebben in het plotseling overlijden van Nederlands GROOTSTE VOLKS ZANGER OOIT.
En als GIF Mengers zijn ze ook al heeeeel lang bekend hoor...!!!!!!
Dus? Zo,n raar idee is dit helemaal niet hoor?

Anoniem zei

ik dnek dat het onzin is ik bn grote hazes fan en andre zag er ooknie zo goed uit hij dronk ook veel...rachel is mss ook nie te vertrouwen maar dit verhaal gaat te evr er zijn denk ik wel mensen die andre's stofelijk overshot gezien zullen hebben.

Godpipo zei

Quote: "er zijn denk ik wel mensen die andre's stofelijk overshot gezien zullen hebben."

Er zit een heel verschil tussen denken en weten. Misschien zijn die mensen er, maar tot nog toe is er niemand opgestaan die daadwerkelijk zijn overleden lichaam heeft gezien. Dus alle mogelijkheden blijven openstaan, net zo goed als bovenstaand verhaal.