11 juni 2006

Weest altijd optimistisch

Het was enkele maanden geleden. Plotseling verschenen er in het straatbeeld en abri's posters met heel groot "Weest Optimitisch" erop geschreven. Soms ging deze gepaard met een hand en een roze bril en op andere weer met een halfvol glas melk (of een andere witte vloeistof)

Nader onderzoek leerde mij dat het hier ging om een webstek. In het geval van de roze bril om de webstek: http://www.rozebril.nu. En bij het glas melk ging het om: http://www.halfvol.nu. Al dacht ik eigenlijk bij die laatste dat het om een reclamestunt van de nederpop band Halfvol zou kunnen gaan, maar die illusie werd al heel snel de kop in gedrukt met de punt nu-versie van de zelfde naam.

Achter dit alles ging weer een illuster gezelschap van reclamemensen schuil die het negativisme in de wereld en nederland een beetje beu begonnen te worden en een campagne van positivisme gestart zijn. In eerste instantie alleen via posters in de straat en op het internet, maar het duurde niet lang of de eerste televisiereclames verschenen. Korte filmpjes waarin luidkeels geroepen werd om maar Optimistisch te wezen en de wereld met een roze bril te aanschouwen. Het glas is niet half leeg, maar halfvol en meer van dat soort positivismes. Hierbij werd alleen niet verwezen naar de webstekken van Roze Bril en Halfvol maar naar de grote overkoepelende stek: http://www.optimistisch.nl

Drie namen waar constant de zelfde webstek achter schuilt, een postercampagne en zelfs reclamespotjes op televisie verspreid over de verschillende zenders de Nederland rijk is. En allemaal om het positivisme terug te brengen in de maarschappij, ze verdienen er ogenschijnlijk geen enkele cent mee. Het kost alleen maar geld. Tenminste dat is wel wat wij zouden moeten denken, dat het puur liefdadigheidswerk is. Dat ze het doen uit de goede normen en waarden van hun hart en dat ze daadwerkelijk kosten noch moeite gespaard hebben om wat positiviteit de Neerlandse maatschappij in te pompen. Alleen denk ik stiekem dat ze gewoon een lading subsidie van de regering hebben gekregen om dit te doen en dat die subsidie nu op aan het raken is. Tenslotte, waar zijn de reclames gebleven? Ik zie geen poster meer in het straatbeeld.

Natuurlijk is reclame uitzenden en maken schreeuwend duur. Zijn posters door heel Nederland ophangen ook niet echt gunstig voor de portemonnee en zullen er wel meer overheadachtige kosten aan verbonden geweest zijn, dingen die je niet eeuwig kan blijven volhouden. Nu is een webstek onderhouden een vrij makkelijkere baan en betaald je in de meeste gevallen vooruit voor de naamregistratie dus is dat geld al uitgeven in de campagne. Ik hou het erop dat dit allemaal één grote reclamestunt is geweest geregiseerd door de regering om het gevoel van normen en waarden weer terug te brengen in Nederland. Om het idee dat er ook leuke dingen kunnen gebeuren in het beeld te krijgen zodat onszelf niet rot hoeven te voelen wanneer de basisverzekering ingevoerd ging worden, we de AOW aan het kwijtraken zijn en dat het hele sociale stelsel op de schop gaat. Laten we gewoon positief denken aan de dingen die we allemaal leuk en aardig vinden dan komt het allemaal wel goed. De wereld is nog helemaal zo slecht niet.

En eerlijk gezegd moet ik ze nog gelijk geven ook. De wereld is ook helemaal zo slecht nog niet. Zolang we op een normale manier onze boodschappen kunnen blijven doen, geen last van ziekten of andere medische aandoeningen hebben, de wetenschap van een vast contract bij een werkgever en een dak boven ons hoofd is er geheel niets aan de hand. We mogen onszelf gelukkig prijzen. We moeten onze toekomst met positieve gevoelens tegemoet kijken en om die reden ben ik begonnen met Weest-Optimistisch.blogspot. Een plaats waar de negitiviteit in de wereld omgezet wordt in iets positiefs. Kwalijke zaken in de wereld zijn er alleen maar om onszelf te herinneren aan het positive wat we zelf hebben. Laten we gelukkig zijn met wat we hebben, want anderen hebben het veel slechter. Weest positief en geniet van wat je hebt. Kijk regelmatig even op Weest-optimistisch.blogspot om jezelf te herinneren aan hoe goed je het inmiddels hebt.

Ben je je baan kwijt? Er is altijd iemand die het erger heeft. Je hebt een psychiatische aandoening gekregen? Er is altijd iemand die veel erger af is. Je gehele familie heeft je verstoten omdat je niet meer in God wil geloven? Er zijn massa's die om minder vermoord worden. Dat wil ik de wereld meegeven. Weest positief om wat je hebt, weest optimistisch naar de dingen die je nog gaat krijgen. De toekomst is geheel vrij, het positivisme moet zich blijven ontwikkelen. Er zit schoonheid in lelijkheid, schoonheid in lijden en schoonheid in de dood. Alleen door positief te kijken zal je het zien.

Geen opmerkingen: