15 april 2008

Het Christelijke Gevaar

Sinds gisteren gaan er berichten over een of andere christelijke sekte in Amerika de ronde over de media. Het verhaal wil dat ze een hele berg kinderen er weggehaald hebben omdat deze geboren zijn uit relaties tussen jonge meisjes vanaf dertien jaar en oudere mannen. Veelvuldig worden de woorden als sexueel misbruik en andere ernstige aantijgingen in de mond genomen. Hiermee worden de vooroordelen die ik had over christelijke sekten maar weer dan eens bevestigd, maar vandaag heb ik eindelijk het hele verhaal een beetje kunnen lezen in een gratis krantje (Metro, De pers, Dag, Spits... kies er maar eentje)

Het verhaal achter de sektarische Reorganized Church of Jezus Christ of Latter Days Saints (RLDS) blijkt veel dieper in de geschiedenis te liggen dan deze gebeurtenissen deden vermoeden. Ergens in de jaren negentig bleek deze sekte al in opspraak geraakt te zijn door het veelvuldig gebruik van polygamistische huwelijken en allerlei zaken die daarmee te maken hadden. Gedwongen huwelijken met meisjes jonger dan goed voor ze was scheen toen ook al aan de orde te zijn, maar dat wil ik even terzijde houden. Ze raakten in opspraak, maar op dat moment wisten ze een rechtzaak te voorkomen doordat ze hooggeplaatste vrienden op machtige plaatsen heben zitten. Gelukkig konden deze zogenaamde vrienden deze keer de ernstige delicten niet meer in een doofpot stoppen anders was het wederom bedekt met de zogenaamde mantel der liefde.

Je zou denken dat dit soort zaken excessen zijn, sektes zijn organisaties waar we allemaal ver vandaan staan maar jammer genoeg is de waarheid geheel anders. Iedereen heeft maar de mond vol van extremistische moslims die vanuit sektarische denkbeelden aanslagen plegen op Jan & Alleman, maar dit is slechts een marginaal gevaar als je kijkt naar de christelijke wereld. Daar ligt namelijk het echte gevaar. De sekte die nu in de media geportreteerd wordt is hier een heel goed voorbeeld van. Als hun misdaden niet zo vreselijk smerig, ranzig en vuil waren zouden ze weer doodleuk verder kunnen gaan met hun extreme ideeën de wereld in spuien. Ze hebben in Amerika al een aanhang van meer dan tienduizenden mensen en daarmee zijn ze nog een van de kleinere sekten. Maar op de een of andere manier weigert iedereen het werkelijke gevaar in te zien. Iedereen blijft maar volhouden het christendom een geloof van liefde, medezeggenschap en compassie is terwijl ze keer op keer het tegendeel weten te bewijzen. Christenen zijn nog veel gevaarlijker dan het handjevol extremistische moslims dat de wereld bevolkt.

De christenen hebben namelijk mensen zitten op de hoogste plaatsen in de wereld. De president van Amerika is aangesloten bij een van de grootste radicale christelijke sektes die er bestaat. De documentaire Jezus Camp geeft een goed inzicht in de wandel en gangen van de denkbeelden die ze willen uitdragen, maar er is geen mens die zich druk maakt om de beelden. Zelfs de extreme denkbeelden die de geportertreerden uiten zal veel mensen worst wezen, ze beschouwen het toch als een ver-van-mijn-bed-show maar helaas genoeg zijn deze ideeën dichterbij dan goed voor ons is. In de regering zitten mensen die precies dezelfde denkbeelden erop nahouden, mensen die regeren met de bijbel in de hand. Ze zijn misschien wel wat gematigder, maar zijn wel de oorzaak dat de nederlandsche maatschappij een grootscheepse betutteling aan het doormaken is. Als het aan hen ligt zijn verworvenheden als abortus en euthansisie binnenkort ook verleden tijd. Sex voor het huwelijk, dat willen ze met harde hand verbieden als het aan hen ligt en daarmee zijn de minder debiele denkbeelden wel mee aangestipt me dunkt. Vergeet alleen niet dat deze denkbeelden in onze eigen regering zitten, bij mensen die zich als onze volksvertegenwoordigers aangesteld voelen.

Maar het houdt niet op bij mensen in de regering. Dit soort extremistische denkbeelden zwerven ook door het bedrijfsleven rond, directeuren die rijk geworden zijn over de ruggen van anderen en alles bedekken onder de zogenaamde christelijke mantel der liefde. Mensen die de wereld naar hun hand zetten door met de bijbel in de hand hun net zo christelijke vrienden op andere hoge plaatsen in de maatschappij zetten. Je zou gerust kunnen zeggen dat de hele westerse wereld in handen is van mensen met denkbeelden die nog extremer zijn dan de meest radicale moslims. Daardoor hoor je er ook geheel niets over, ze hebben de media ook in hun zak zitten en daardoor bepalen ze ook de berichtgeving over henzelf. Het werkelijke gevaar is dan ook niet de moslimwereld, maar onze eigen mensen. De christenen zijn het werkelijke gevaar, zij zijn de reden dat wij nu aan de vooravond van een grootscheepse wereldoorlog staan. Zij zijn degene die dit aan alle kanten toejuichen omdat ze hierdoor nog meer macht toebedeeld krijgen, omdat ze dan hun denkbeelden over de wereld kunnen verspreiden en de wereld nog verder kunnen onderdrukken uit naam van Jezus en zijn woorden.

Daarom vraag ik je: Wie zijn nu de werkelijk engerds? Ik begin steeds meer geneigd om de christelijke gemeensschap als het werkelijke gevaar te beschouwen. Sterker nog, zij zijn het werkelijke gevaar!

Geen opmerkingen: