28 mei 2013

We hopen dat het doorgaat

De wereld wordt geleid door geld en hebzucht. Iedereen wil rijker worden dan een ander, het gras bij de buren is altijd groener. Politici zijn alleen nog bezig met hun toekomstige baantje, een waar ze veel geld mee zullen verdienen en stijgen in het aanzien van groot-industriëlen. De maatschappij is niets meer dan een afvalbak van arbeiders, loonslaven en mensen die producten moeten kopen. Er is geen menselijkheid meer, omdat deze er nooit geweest is. Altijd zijn we bezig beter te worden, meer te verdienen.. Op de eerste rang zitten, zonder dat we er een cent aan uitgegeven hebben. We leven om het beter te hebben dan een ander, want we zijn mensen.

In het bedrijfsleven zie je deze mentaliteit perfect weerspiegelt. Concurrentie is altijd gericht op het beter doen dan de ander, meer verdienen dan de ander. Misschien zelfs de ander de markt uitkrijgen, zodat jij (als bedrijf) alle inkomsten kan opstrijken. Het kan ook allemaal. We staan het zelf toe dat bedrijven op deze manier werken, omdat we zelf op deze manier denken. We richten ons leven praktisch in om anderen te overtroeven, om iets beter te kunnen dan de ander. Meer te verdienen dan de ander, gelukkiger zijn dan de ander. Grote coöperaties maken perfect gebruik van dit gegeven. Het is hun kracht, de levensader waarop ze hun producten aan de man kunnen brengen. Zij kunnen geld verdienen over iedereen z'n rug, omdat wij graag gebogen staan om de producten aan te nemen. Stel je voor dat iemand anders ervandoor gaat met dat ene dingetje. Dat stuk techniek dat niemand heeft. Het gras moet groener zijn dan bij de buren en daar kunnen best dingen voor wijken.

Het stomme van deze houding is dat we bereid zijn te gaan bezuinigen op belangrijke zaken. Voedsel is er één, dat kan goedkoper. Dat moet goedkoper. We willen geen groente geteeld in een volledig biologische omgeving, dat misschien een beetje gedeukt is, omdat dit te duur is. De productiekosten zijn te hoog, dus kopen we liever groente die rechtstreeks uit een kas komt. Een kas waar de grond is behandeld met bestrijdingsmiddelen tegen elke denkbare plantenziekte en tijdens de kweek nog vele malen bespoten wordt met andere zooi. Middelen die bol staan van de gevarentekens en giftiger zijn dan het afval uit een kerncentrale, maar deze middelen zorgen wel dat de groente lekker goedkoop geproduceerd kan worden. En goedkoop is interessant, want hoe goedkoper het is des te meer kan je besteden aan uiterlijk vertoon. Zorgen dat het zogenaamde gras er groener uitziet dan bij de buurman, alleen moet je buurman dan ophouden met hetzelfde te doen.

We zijn inmiddels zover dat de productie van voedsel gevaar oplevert. Bedorven paardenvlees dat door rundervlees gemalen wordt om de productiekosten nog verder te drukken en daarmee de winst te vergroten? Een beetje bedrijf draait er zijn hand niet voor om. Genetisch gemodificeerde planten op de markt brengen die (waarschijnlijk) kankerverwekkend zijn wanneer ze regelmatig gegeten worden? Zelfs dat is geen probleem. Elk onderzoek dat leidt naar de conclusie dat het product kankerverwekkend zou zijn wordt gewoon de kop in gedrukt. Onderzoekers worden voor de rechter gesleept en alles wat niet voldoet aan de juiste resultaten ontkent of ontkracht met alle mogelijkheden die het bedrijf heeft. Zelfs een bestrijdingsmiddel op de markt zetten dat op wereldwijde schaal de sterfte van bijen (wat de belangrijkste bron van voedselbestuiving is) veroorzaakt is geen probleem. Je moet alleen machtig genoeg zijn om regeringen in de zak te hebben. Een lobby is snel begonnen en de geschiedenis heeft geleerd dat het uitstekend werkt. Regeringen zijn uitermate vatbaar voor lobbyisten en de signalen die vanuit het bedrijfsleven komen. Alles draait om de economie en het gelukkig houden van de groot-industriëlen.

Inmiddels zijn er zelfs mensen die het als een complot tegen de mensheid zien. In Amerika is pasgeleden een wet aangenomen die Monsanto een vrijgeleide geeft wanneer blijkt dat hun genetisch gemodificeerde producten een gevaar voor de volksgezondheid zijn. Simpel gezegd kunnen er miljoenen mensen sterven aan een product dat door Monsanto geproduceerd wordt en er is niemand die daar iets aan kan doen. Monsanto heeft namelijk de wetgeving achter zich, ze hebben een vrijgeleide. Wat voor vele mensen een teken is dat de rijken (de zogenaamde 1%) bezig zijn de mensheid uit te moorden. Niet letterlijk via genocide en oorlog, maar door ze te onderwerpen aan test met voedsel en andere producten. Dingen die gevaarlijk zijn en waarvan niet helemaal duidelijk is wat het op de lange termijn zal doen. Voor de producenten van deze producten is het makkelijk om je er verre van te houden. Je weet wat het is, wat het doet, wat erin zit en waarom je het niet moet gebruiken. Mensen zoals jij en ik weten dat niet. Wij gaan daarbij ook nog voor het goedkoopste dat er is of nog veel erger voor het merk dat het produceert en zijn vogelvrij. We zijn de proefkonijnen voor de groot-industriëlen, zeggen de complotdenkers.

Zelf denk ik dat ze gelijk hebben, deze complotdenkers. De mensen met de macht, de zogenaamde 1% is inderdaad bezig de mensheid te reduceren tot praktisch niets. We moeten ook wel. Er zijn bijna 7 miljard mensen op de wereld, wat 6,5 miljard mensen té veel is. Er moet drastisch gesneden gaan worden in het aantal mensen op de aarde, alleen is dat niet mogelijk met de huidige middelen. Daar moet iets heel drastisch tegenover staan. Iets dat grote delen van de bevolking kan reduceren, zonder dat deze bevolking hier iets aan kan doen. Nu kan je zeggen dat regeringen hier wel een stokje voor gaan steken. Ze zullen niet toestaan dat een groot-industrieel producten op de wereld zet die schadelijk zijn voor de mens, maar dat is ook een illusie. De regeringen zijn uitvloeisels van de groot-industriëlen. Op belangrijke posten, gedeelten van de regering die verantwoordelijk zijn voor onderzoek en handhaving worden gerund door mensen uit de industrie. De producten controleren hun eigen spullen, alles waar ze grote winsten op maken wordt goedgekeurd. En als er mensen sterven? Geen probleem, er zijn er nog genoeg.

En is het echt zo erg dat de mensheid drastisch gereduceerd wordt? Ik vind van niet. We zijn van de hele fauna het meest mislukte wat er op de aarde rondloopt. De natuur zou gebaat zijn wanneer de mensheid volledig uitsterft, iets wat (helaas) nooit zal gebeuren maar een reductie van het aantal is ook wat voor te zeggen. De groot-industriëlen zijn natuurlijk niet letterlijk uit op een gigantische reductie van de mensheid, maar op het behalen van zoveel mogelijk winst in zo'n kort mogelijke tijd. Mensen die sterven door hun producten zijn niets meer dan statistieken en waar mensen sterven zijn er nog veel meer om producten aan te slijten. Als gewone mensen, gewone burgers zijn we gedoemd te leven in het laboratorium van de industrie en regeringen. We leven en sterven bij hun goedkeuren. We kunnen het ook niet meer veranderen, we hebben het zelf veroorzaakt. Zelfs als we het weten gaan we toch gewoon door alsof er niets aan de hand is, want het gras bij de buren lijkt er nog steeds groener uit te zien.

Het wordt tijd dat het gras bij vele mensen op de buik gaat groeien. Dat is de enige plaats waar de mens echt tot zijn recht komt, onder de grond als voedsel voor wormen en andere natuur. Laten we hopen dat de groot-industriëlen echt een plan uitvoeren om de mensheid drastisch te reduceren. Laten we het van harte hopen! De wereld kan er alleen maar beter van worden.

Geen opmerkingen: